Silkkivinttikoira eli Silken Windhound on keskikokoinen pitkäkarvainen vinttikoira, jollainen on toistaiseksi puuttunut vinttikoiravalikoimasta.

Silkkenit ovat terveitä, hyväluonteisia ja pitkäkarvaisia täysiä vinttikoiria, joiden perimästä löytyy whippettiä ja borzoita. Koirat ovat säkäkorkeudeltaan 47-60 cm. Kaikki värit ja kuviot ovat sallittuja.

Silkkeneiden jalostuksessa on terveyden lisäksi painotettu aina hyvää luonnetta. Niillä on metsästysvietti kuten muilla vinttikoirilla, mutta ne ovat myös erinomaisia lapsiperheen koiria. Ne ovat osoittautuneet hyvin koulutuskelpoisiksi, USA:ssa niitä käytetään mm. agilityssä, terapiakoirina sairaaloissa ja erilaisina virallisen aseman omaavina avustajakoirina mm. näkö- ja liikuntavammaisilla.

Rodun luomisessa on käytetty whippettiä ja venäjänvinttikoiraa, sekä myös whippettiin pohjautuvaa vinttikoirasekoitusta jolla oli pitkä karva. Silkkivinttikoira on siis oma erillinen rotunsa. Vain rekisteröityjen ja DNA-testattujen silkkivinttikoirien jälkeläiset voidaan rekisteröidä silkkivinttikoiriksi.