Kerhopäivä järjestettiin 26.11.2022 Kennelmajalla Hausjärvellä. Paikalle saapui kymmenkunta koirakkoa.

Päivä aloitettiin nyyttikesteillä, jonne handlerit olivat tuoneet suolaista ja makeaa syötävää. Kun handlerit oli saatu ruokittua, siirryttiin kentälle Kaistun johdolla juoksupuuhastelun pariin. Ensin puhuttiin treenaamisesta, joka kannattaa aina. Aiheena alkanut peruskuntokausi ja valmistautuminen tulevaan kisakauteen. Sitten kokeiltiin vapaviehettä. Vapavieheellä opetetaan ja harjaannutetaan koirien koordinaatiota ja motoriikkaa. Näimme hienoja suorituksia ja kaikki koirat jahtasivat viehettä. Lopuksi vedettiin käsivieheellä suoranpätkä. Päivän iloisin juoksija oli ehdottomasti Robin, nuori silkkenpoika, joka innosta puhkuen päästeli muutaman kierroksen kentällä. Oikein vinttikoiramaiset kierrokset. Kaikki koirat saalistivat vieheen.

Seuraavana mentiin Halliin näyttelypuuhastelun pariin. Koiran esittämisestä oli meille saapunut kertomaan ja opastamaan Nora Vilva, joka oli myös tuomarina näyttelyssämme kesällä. Aluksi yleisesti koiran esittämisestä paikallaan ja seisten, sitten enemmän henkilökohtaisempaa opastusta. Paljon saatiin myös vinkkejä esittäjän roolista ja vaikutuksesta siihen miltä koira näyttää. Jokaiselle tuli myös kotiläksyjä seuraavaa näyttelyä ajatellen. Lopuksi vielä puoli tuntia säntäilyä ja pinkoilua hallissa.

Kuvia Hallista:

https://kaistunkuvia.blogspot.com/2022/11/susvk-ry-kerhopaiva-26112022.html

Päivän päätteeksi keitettiin tuoreet kahvit, nautittiin pöydän antimista ja aloitettiin kerhon syyskokous. Kokous saatiin juohevasti läpi ja ensi vuodeksi on suunnitteilla ainakin näyttely ja kerhopäivä.

SuSVK ry:n hallitus

Kuvassa puheenjohtaja Esa kiittää näyttelykouluttaja Nora Vilvaa